MYSLIPATUKAT
Helpot myslipatukat syntyvät perusaineksista ja niitä voi tuunata mielin määrin! Kokeile myslipatukoiden joukkoon rouhittuja pähkinöitä, kuivattuja marjoja ja lempimausteitasi.
4 patukkaa
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
50 g voita tai neitsytkookosöljyä
50 g tummaa suklaata (80 %)
1 rkl hunajaa
1 tl rouhittua kardemummaa
Leikkaa suklaalevy isolla veitsellä haluamasi kokoiseksi rouheeksi. Sulata voi pannulla juoksevaksi ja lisää hunaja joukkoon. Anna jäähtyä hetken ajan. Mittaa kaurahiutaleet, suklaarouhe, kardemumma ja hunaja-voi-seos pieneen kulhoon. Sekoita isolla lusikalla. Painele massa lautaselle noin 1 cm paksuiseksi levyksi haluamaasi muotoon ja anna kovettua jääkaapissa noin tunnin ajan ennen leikkaamista. Säilytä viileässä.
Kuva ja resepti Hannamari Rahkonen
Hannamari on Yellow Mood -hyvinvointisivuston luotsi, kirjailija, reseptitaitelija, ruokastylisti ja valokuvaaja. Tutustu tästä Yellow Moodin mielenkiintoiseen maailmaan (linkki: http://www.hannamarirahkonen.fi/) ja seuraa Hannamaria myös Instagramissa @hannamariyellowmood (linkki: https://www.instagram.com/hannamariyellowmood/).