Marjoja on nyt saatavilla joka paikassa. Niitä voi itse poimia metsistä tai ostaa toreilta ja kaupasta tai saada kaverilta, jolla ei enää pakastimessa ole tilaa. Ja nythän niitä kannattaa syödä, vaikka joka aterialla, kun ovat täynnä vitamiineja ja kaikkea sitä hyvää, mitä luonto on niihin pakannut. Ja makua!
Ja kun terveellisiä marjoja syö, kannattaa ajatella hyvinvointia myös, kun leipoo kakun. Ja sehän on ihan helppoa, vaihtaa vain voin luomuoliiviöljyyn, niin on otettu iso harppaus oikeaan suuntaan.
Tässä kakussa maistuu appelsiini ja jos raaskit hulauttaa sekaan lorauksen viskiä tai appelsiinilikööriä, niin maku täydentyy vielä paremmaksi. Oliiviöljy maistuu vain hienoisesti taustalla, jos ollenkaan.
Jos et ole ennen kokeillut oliiviöljyä kakussa, niin kokeile nyt!
NÄITÄ TARVITSET KAKKUUN
350 g jauhoja
220 g sokeria
1 ½ tl suolaa
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl oliiviöljyä
2,5 dl maitoa
3 isoa kanamunaa (4 jos ovat pieniä)
2 rkl raastettua appelsiininkuorta
½ dl viskiä tai Grand Marnier Cointreauta
Lämmitä uuni 180 -asteeseen ja vuoraa 24 senttinen kakkuvuoka leivinpaperilla.
Sekoita jauhot, sokeri, suola ja sooda isossa kulhossa.
Sekoita toisessa kulhossa oliiviöljy, maito, munat, appelsiininkuori ja alkoholi.
Yhdistä nämä kaksi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua n.40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja tikku tulee kuivana ulos. Anna jäähtyä vuoassa puoli tuntia, ennen kuin kumoat kakun. Anna jäähtyä kokonaan – tämä kestää hyvinkin tunnin – ennen kuin leikkaat kakkua.
NÄITÄ TARVITSET MARJOIHIN
5 dl marjoja (minulla mansikoita, vadelmia ja mustikoita)
1 rkl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
1 tl raastettua appelsiininkuorta
Kaada marjat isoon kulhoon ja lisää öljy, sokeri ja appelsiininkuori. Odota, kunnes sokeri on sulanut – noin puoli tuntia, ennen kuin tarjoat marjat kakun kera.
Hyvää ja terveellistä loppukesää! Pidetään turvavälit ja pysytään terveinä marjojen ja luomuoliiviöljyn avulla.
- Sikke
Kuvat ja resepti Sikke Sumari