Sikke Sumarin Panzanella salaatti

Sikke Sumarin Panzanella salaatti

Italialaisessa leipäsalaatissa, panzanellassa, maistuu jo kuivahtanut leipä kenties paremmalta kuin tuoreena! Kokeile tätä Sikke Sumarin maittavaa ohjetta ja vähennä ruokahävikkiä!

Italialaiset eivät tunnetusti mielellään heitä mitään syötäväksi kelpaavaa pois. Kaikki käytetään hyväksi tavalla tai toisella. Se koskee myös puolikuivia leivänkannikoita. Toki myös rutikuivia – niistä tehdään korppujauhoja. 

Meillä Suomessa heitetään kotitalouksissa hukkaan ihan mahdoton määrä leipää, se taitaa olla ihan ykkösenä hävikkilistalla. Siksi annan teille nyt ohjeen, jossa kuivahtanut leipä maistuu kenties herkullisemmalle, kuin miltä se tuoreena maistuikaan!

Kyseessä on italialainen leipäsalaatti panzanella. Siinä tarvitaan myös ne tomaatit, jotka jo eilen ohittivat ihan parhaimman tiiviytensä, mutta maku niissä on edelleen mehevä, kuten tomaateissa juuri nyt on.

Pääraaka-aineet ovat hyvin yksinkertaiset.

TARVITSET

Pari kourallista kuivahtunutta leipää

4-5 kypsää tomaattia

Pätkän kurkkua palasina (ei välttämätön)

Muutaman salaatinlehden

1 dl Terra Cretan luomuoliiviöljyä

2 rkl punaviinietikkaa

2 valkosipulinkynttä

suolaa ja mustapippuria

kourallisen basilikanlehtiä

JA salaattikulhon.

 

TEE NÄIN

Kuutioi leipä reiluiksi suupaloiksi.

Kaavi lusikalla tomaattien siemenkodat salaattikulhon pohjalle

 

Lisää kulhoon oliiviöljy ja viinietikka sekä raastetut tai pieneksi pilkotut valkosipulinkynnet.

Kaada kuutioitu leipä kulhoon, sekoita hyvin ja anna leivän imeä itseensä kastiketta ainakin vartti.

Lisää sekaan tomaatit, kurkkukuutiot ja basilika

Asettele panzanella tarjolle salaatinlehtien päälle.

 

Jos haluat salaatista ruokaisemman lisää siihen esimerkiksi fetajuustoa, se sopii mainiosti juuri tähän salaattiin.

 

 

Kuvat ja resepti Sikke Sumari